Monday, November 09, 2009

Aduhai Bingung

Sejak PRU ke-12 nampaknya UMNO Bn berada dalam keadaan defensif dan dilanda pelbagai masalah. Kini dengan PM baru mereka mengorak langkah unutk menjadikan parti mereka terus relevan. Sejarah dan realiti membuktikan bahawa banyak parti-parti yg lama memerintah telah tumpang. Terkini baca berita ini:

Selasa, September 01, 2009
Parti Pemerintah Tumbang
TOKYO: Parti Demokratik Jepun (DPJ) mencatat sejarah apabila mencatat kemenangan besar dalam pilihan raya umum semalam, menyingkirkan parti Demokratik Jepun (LDP) yang sudah memerintah selama hampir 54 tahun.

DPJ dijangka memenangi lebih 300 kerusi daripada 480 kerusi dewan rendah Parlimen yang dipertandingkan, menurut tinjauan undi oleh semua stesen televisyen utama negara itu.

Sumber:http://biaqpila.blogspot.com/2009/09/parti-pemerintah-tumbang.html

Jadi UMNO dan BN juga tidak mustahil akan menerima padah yang sama tetapi dengan syarat pembangkang membuat homework mereka bukannya berbalah sesama sendiri baik PKR , DAP dan lebih-lebih lagi PAS. Kalau pemimpin asyik mendedahkan rahsia yang tak sepatutnya didedahkan kepada umum ianya akan menyebabkan rakyat benci. Jangan bagi peluru kepada musuh untuk tembak. PR perlu diperkukuhkan dengan program yg menguntungkan rakyat, jangan ulangi kesilapan UMNO BN. Itu sahaja drpd aku ingatan aku kepada pemimpin2 PR.

No comments: